World of Warplanes
World of Warplanes


Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)




Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 74 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Jak zwiększyć płynność/szybkość/fps w World of Tanks? (Aktualizacja 8.4)
PostWysłany: 29 Maj 2011, 13:53 
Starszy Szeregowy
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 Lis 2010, 15:04
Posty: 16
Wiele osób zadaje sobie pytania:
"Dlaczego na moim komputerze zacina się WoT, skoro spełniam wymagania !?"
"Posiadam 1GB ram. Jak mogę przyspieszyć ładowanie ?".
Postaram się pomóc wam w poprawieniu wydajności WoT. :D

Przed podmianą plików zróbcie ich kopię zapasową !
Testowane na wersji v0.8.4



1. Dym możemy go usunąć, podmieniając poniższe pliki. Wzrost płynności fenomenalnie duży 8-). W stosunku do poprzednich wersji dodane zostały dodatkowe pliki. LINK
Kod:
http://adf.ly/KTTBn
Uwaga !
Jeżeli chcecie widzieć czy strzelił dany czołg tzn. widok dymu po wystrzale z lufy, należy usunąć wszystkie pliki z początkiem "shot_", które znajdują się w res_mods/0.8.4/particles/Tank


2. Tryb snajperski usunięcie czarnej otoczki podczas snipowania (Polecam). LINK
Kod:
http://adf.ly/KTTUn


3. Ruch drzew drzewa przestają się "poruszać" (Polecam). LINK
Kod:
http://adf.ly/KTTez


4. Podmiana textur na "lżejsze".Stara wersja
Kod:
Wersja  3% jakości textur:  http://adf.ly/G08zv
Wersja 25% jakości textur: http://adf.ly/G09M7

Polecam używać najpierw wersję 25%, a następnie 3% dla bardzo słabych komputerów.


5. Koligacja niektórym pomaga(Tylko dla procesorów, które posiadają 2 lub więcej rdzeni).
Kod:
Gdy WoT zostanie pomyślnie uruchomiony wychodzimy do pulpitu ALT+ESC, klikamy PPM na pasek>Menadżer zadań>Procesy>Szukamy "WorldOfTanks.exe">klikamy PPM>Ustaw koligację>Odznaczamy procesor "0"


6. Ustawienie priorytetu procesu.
Kod:
Robimy to co w pkt.4 , tylko zamiast koligacji wybieramy "Ustaw priorytet" zmieniamy wartość na "Niski/Wysoki/Czasu Rzeczywistego". Musimy przetestować, który jest dla nas najlepszy.


7. Kompozycja pulpitu.
Kod:
Ten sposób działa na Windows Vista/7, klikamy PPM na ikonę WoT>Właściwości>Zgodność>Zaznaczamy
☑ Wyłącz kompzycje wizualne
☑ Wyłącz kompzycje pulpitu
☑ Uruchom ten program jako Administrator


8. Defragmentacja dysku Ściągamy program "IObit Smart Defrag", używamy program na intuicję (nic nie popsujemy). LINK
Kod:
http://adf.ly/Fy8fP


9. Czyszczenie PE-CE-TA Ściągamy program "CCleaner". LINK
Kod:
http://adf.ly/Fy8ub

Po uruchomieniu programiku wchodzimy w Cleaner>Uruchom Cleaner>potwierdzamy "OK"
Następnie wchodzimy w Rejestr>Skanuj by znaleźć problemy>Napraw zaznaczone problemy>TAK>Napraw


10. WoT Booster dla osób, którzy cierpią na małą ilość ram ~1GB.
Kod:
http://adf.ly/Fy104

Program skutecznie usuwa zbędny kod z RAM'u. Polecam grać w oknie i przed każdą bitwą kliknąć "Clean RAM". Ocena softu 11/10.
Przeszedł pomyślnie test na Win XP/7


11. Anti-Virus.
Kod:
Wyłączamy ochronę na czas grania, powinno pomóc.


12. Usuwanie Virusów Ściągamy program "Malwarebytes Anti-Malware". LINK
Kod:
http://adf.ly/Fy9IZ

Uruchamiamy program, jeżeli znajdzie aktualizacje pobierz je. Wybieramy Szybkie Skanowanie, jeżeli program coś wykrył usuwamy infekcje następnie przeprowadzamy Pełny Skan.


13. Aktualizacja sterowników wytłumaczone w filmie poniżej.


_________________
Kanał YouTube - MrCezikos
Nie Klikaj !
Background Loading - Cy*ki


Ostatnio edytowany przez Cezikos 08 Mar 2013, 14:39, edytowano w sumie 22 razy
-> World of Warplanes - daj szanse samolotom!

Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Jak zwiększyć płynność/szybkość World of Tanks ?
PostWysłany: 30 Maj 2011, 17:20 
Młodszy Chorąży
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 Maj 2011, 18:27
Posty: 149
Miejscowość: Bce
Ja bym jeszcze dodał tekstury w niskiej rozdzielczosci.
To link:
http://forum.worldoftanks.com/index.php ... -and-more/
link bezposredni do wersji 0.6.4
http://dl.dropbox.com/u/9844614/WoT/Com ... .4.0_0.exe
http://narod.ru/disk/12700384001/Compre ... 0.exe.html
Poza tym można w instalatorze odznaczyć dym i ślady gąsienic i wtedy po zainstalowaniu tej paczki one znikną.

_________________
Image


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Jak zwiększyć płynność/szybkość World of Tanks ?
PostWysłany: 01 Cze 2011, 10:23 
Kapral

Rejestracja: 07 Wrz 2010, 10:49
Posty: 24
Pliki wyłączające niektóre efekty: dym, falowanie drzew i krzaków itp. Pliki należy rozpakować do folderu z zainstalowaną grą.
http://hotfile.com/dl/119530836/6460b33/efekty.rar.html

Testowałem paczkę z skompresowanymi teksturami na moim starociu z 1 GB RAM i po zastąpieniu teksturami skompresowanymi na 50% gra chodziła gorzej niż na oryginalnych teksturach (straszne spadki FPS nawet do 1). Po zamianie na tekstury skompresowane na 25% jest już lepiej. Po załadowaniu mapy dalej dręczy mnie nowy komunikat "Brak wolnej pamięci ...", chociaż gra działa normalnie. Ale nie ma się co łudzić po patchu 1 GB RAM do tej gry to za mało. Uruchomienie dodatkowo TS-a powoduje straszny spadek wydajności - gra zaczyna korzystać z pliku wymiany, co skutkuje bardzo wolnym ładowaniem map i gwałtownymi spadkami FPS-ów w grze. Przed tym patchem w czasie gry miałem włączone inne programy (TS, przeglądarkę) i gra chodziła bez problemu, teraz pozostaje tylko dokupienie RAM-u lub czekanie na jakąś poprawkę.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Jak zwiększyć płynność/szybkość/fps w World of Tanks ?
PostWysłany: 16 Cze 2011, 09:44 
Szeregowy

Rejestracja: 26 Kwi 2011, 09:52
Posty: 2
ja po małych mękach doszedłem co zrobić, żeby było lepiej:
(1GB ramu i radek hd3400 series)

1. uninstall tanków
2. ściągamy instalkę 6.4
3. ściągamy wot boostera
4. instalujemy 6.4
5. odpalamy tanki
6. przed pierwszą bitwą "clean ram" w wot boosterze
7. clean ram tak co 3-4 bitwy

i śmiga aż miło :)


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Jak zwiększyć płynność/szybkość/fps w World of Tanks ?
PostWysłany: 16 Sie 2011, 23:18 
Szeregowy
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 Lip 2011, 22:52
Posty: 9
Kilka kliknięć i wszystko powyłączane co trzeba. Polecam programik. Mniej roboty niż podmienianie czy ściąganie plików.

edit:// spolszczyłem programik co nie co
Kod:
http://www.multiupload.com/C5QTDT9U4Q

_________________
Image


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Jak zwiększyć płynność/szybkość/fps w World of Tanks ?
PostWysłany: 02 Paź 2011, 22:12 
Szeregowy

Rejestracja: 02 Paź 2011, 19:33
Posty: 2
Polecam sposób wskazny na oficjalnym forum:

http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/21825-fps-boost-for-laptopsolder-comps/

U mnie na laptopie liczba fps wzrosła z ok. 5 do ponad 20 (czasami i 40). Nie zauważyłem chyba żadnych różnic w grze (3-4x zdążyłem zagrać na lapku póki co), nie wiem tak na prawdę co to zmienia ale różnica w płynności jest wręcz powalająca.


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Jak zwiększyć płynność/szybkość/fps w World of Tanks ?
PostWysłany: 22 Lis 2011, 16:30 
Starszy Sierżant
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 Gru 2010, 16:14
Posty: 128
Miejscowość: Dobromierz
http://forum.worldoftanks.ru/index.php? ... t-tweaker/ nadole bedzie do ściągnięcia.Prosta aplikacja, wskazujesz folder docelowy i odznaczasz co tam jest z efektów

_________________
Image
Image
W garażu-IS-7,IS4,E100,T-54,M4A3E8 Sherman,E75, M26 Pershing,M103, GW Tiger,ISU 152
Chińczyk,i jakiś francuz
,


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Jak zwiększyć płynność/szybkość/fps w World of Tanks ?
PostWysłany: 28 Lis 2011, 14:09 
Starszy Sierżant
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 Gru 2010, 16:14
Posty: 128
Miejscowość: Dobromierz
http://mirtankov.net/attachments/article/3395/3395_WOT_TWEAKER_V1.7_Multilingual.rar tak będzie prościej

_________________
Image
Image
W garażu-IS-7,IS4,E100,T-54,M4A3E8 Sherman,E75, M26 Pershing,M103, GW Tiger,ISU 152
Chińczyk,i jakiś francuz
,


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Jak zwiększyć płynność/szybkość/fps w World of Tanks ?
PostWysłany: 18 Gru 2011, 18:05 
Sierżant
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 Cze 2011, 16:19
Posty: 99
Miejscowość: Lolencja
tekstury i tweakery dla 0.7.0

http://forum.worldoftanks.ru/index.php? ... 2-ahumexa/

_________________
Image Żryj mój ołów!


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Jak zwiększyć płynność/szybkość/fps w World of Tanks ?
PostWysłany: 20 Gru 2011, 14:59 
Szeregowy

Rejestracja: 20 Paź 2011, 00:38
Posty: 1
http://depositfiles.com/files/qutzsod6v

1. Ściągamy WOT TWEAKER.
2. Wypakowywujemy (np. 7zip)
3. Odpalamy i wskazujemy ścieżkę do katalogu z grą.
4. Wybieramy u góry wersje językową (ja korzystam z angielskiego przekładu, gdyż polskie tłumaczenie nie jest za dobre).
5. Klikając X wyłączamy niechciane "graficzne wodotryski":)

Działa - sprawdzone.


Góra
 Profil  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 74 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: striker13 oraz 1 gość


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  

World of Tanks rejestracja | dieta dukana przepisy | gry mmo | GTA IV

Style created by © Matti

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group akuna alveo ziola

Załóż własne, darmowe forum dyskusyjne dzięki phpBB3
phpBB SEO